BILAL

Bilal is afgelopen weekend beste van het ras geworden op de show in Den Bosch. Hij is nu 1.5 jaar oud en doet het erg goed op de show. Ook wil hij supergraag voor je werken en apporteert hij als de beste.
De puppiemeiden groeien als kool, nog geen week oud, maar ze zijn ruim verdubbeld in hun geboortegewicht.
We noemen ze Lotte, Liesje en Biche.

pup415

pup419

3-zusjes

DE PUPPIEMEISJES

Chica begint alweer zichzelf te worden, lekker hollen in de tuin. Nouja, af en toe dan natuurlijk. Ik denk dat ze morgen weer mee kan naar de Waal. De puppies zijn nu net kleine molletjes. We moeten nu echt namen gaan verzinnen. Lotte, Biche en Loesje had ik zo bedacht, even kijken wat de mannen hier van vinden.

HOE DE BEVALLING VERLIEP

Even een verslagje over hoe alles is gegaan, de nacht van 4 naar 5 oktober.

Vier oktober is het dan zover. Chica lig zo’n beetje de hele middag stil in de werpkist of in het houten teckelhutje. De temperatuur is inmiddels een hele graad (36.59) gedaald. Dus in feite is de geboorte dan al begonnen.

Einde van de middag blieft ze ook geen eten meer, weer een teken dat het toch deze avond of nacht gaat gebeuren. Spannend!

Later in de avond is ze heel erg onrustig en pieperig.  In plaats van op de bank, heb ik mijn dekbed op de grond gelegd. Chica kruipt tegen me aan. Ze is nu rustig in ieder geval. Ik ben kennelijk toch in slaap gevallen, maar wordt wakker van het gelik van Chica. Okay, er ligt een pup!  De navelstreng is al doorgebeten. De babyfoon staat aan, dus Jancor is in no time beneden. Een teefje, 240 gram. Pup in de werpkist, warmtelamp aan. Maar Chica wil helemaal niet in de kist en die pup boeit haar ook niet. Toch maar Chica in de werpkist gezet. Met dekbed erbij, ze wil persee op dat dekbed liggen, pff, nouja daar zijn wasmachines voor.

Pas na een poosje went ze aan de pup, het gaat steeds beter.

Tussen de 1ste en 2de pup zit 3.5 uur, Chica is heel rustig,  een paar opschuifweeen en floep, daar komt nr. 2 aan, ook een teefje, 280 gram. Inmiddels is ze al een zorgzaam moedertje aan het worden. Na 2 uur komt nr. 3, een teefje van 260 gram.  Die glijdt er ook zo uit.

Volgens de echo moet er nog eentje zijn. Maar er gebeurt echt niets meer.

Ik heb haar ook die middag gewogen, ze is een kleine 2 kilo aangekomen, dus 3 pups zou kunnen kloppen met deze geboortegewichten. Met de moederkoek en alles erbij komt er hetzelfde gewicht ongeveer bij nl.

 

 

5-okt1 5-okt2 6-okt1 6-okt2

DRIE PUPPIES

Vannacht zijn er drie pups geboren. Alle drie zijn teefjes. Op de echo waren er vier gespot. Het gaat goed met ze en met Chica ook. Het is altijd even afwachten de eerste dagen hoe alles gaat. Chica heeft genoeg melk en verzorgt de pups goed. De tijden tussen de geboortes van de pups waren lang. Maar zodra ze in het geboorte kanaal zaten, floepten ze er eigenlijk gewoon uit. We zijn er superblij mee!

Foto’s volgen nog.

 

 

Foto’s volgen nog.