JONGEHONDENDAG IN BEUSICHEM

Afgelopen zondag ben ik met Lotte naar de jongehondendag van de ntc geweest. Ze deed het super! Het lopen aan de lijn ging met elke ronde steeds beter. De keurmeester vond haar erg mooi. Elke teckel loopt drie rondes in een groep van 6 teckels, alle 9 varieteiten gemixed, daarna kun je in de finale komen. Lotte werd in 2 rondes eerste van de groep, daarna was het afgelopen. Ik was zelf verrast, ik vind haar ook mooi, maar je loopt wel naast de grote fokkers.

WEER NIEUWE FOTO’S VAN LORE

Van Jan en Nardje ontving ik weer foto’s van Lore. Met de tekst erbij: de lieveling van de hele familie, okay dan heeft ze het nog niet te bont gemaakt. Anders stond er wel: liefst plakken we Lore achter het behang….:)

Ze ziet er nog zo klein uit, maar dat zal wel meevallen. Lotte groeit echt als kool, ze eet nu ook 400 gram vlees weg.

Gisteren weer naar Oss geweest. Ze loopt los en is soms ergens mee bezig en dus kan ik me verstoppen. Leuk spelletje om je hondje op jou te laten letten.

P1000734

Lekker kleedje

P1000718

Ook nog een lekker kluifje erbij…

P1000708

En nog een kluifje

P1000695

Of dat nou zo lekker zit?

 

 

 

GUUSJE

Met Guusje gaat het goed. In het bos vindt ze het geweldig. Dat is hier ook het geval met Lotte. We proberen 1x per week naar Drunen te rijden en dan lekker een boswandeling te maken. Vandaag hebben we weer een leuk nieuw stuk bos gevonden.

guusje40

Guusje in het bos

guusje43

Dat kussen ziet er nog heel uit….

guusje39

Op zijn kops…

Oss

Afgelopen zaterdag ben ik toch naar Oss gegaan voor de zweettraining. Jancor is meegegaan, het was zo slecht weer. Het laatste stuk door het bos was gewoon ijs, gekkenwerk. Maar, niet voor niets, Gina en Chica deden het heel goed en natuurlijk ff een sleepje voor Lotte, die dat ook goed uitwerkte.

Gina aan het werk

Chica is een stuk drukker, maar ze wordt steeds vaster op het spoor

w20170107_2

 

w20170107_1

En wat was het mooi op de hei, elke takje was een soort van verijst kunstwerkje geworden.

w20170107_4

w20170107_3

GELUKKIG NIEUWJAAR…

We wensen iedereen een fijn 2017 toe, vol met liefde, avontuur en gezondheid.

Wat avontuur betreft, zit je met een teckel wel goed:)

We zijn oud en nieuw doorgekomen zonder traumatische ervaringen voor Lotte. De volwassen teckels geven niets om die harde knallen, maar met een pup is het toch maar weer afwachten. Gelukkig niet voor niets geweest de knaltraining in de jonge puppyweken.

Lotte heeft al een paar dagen niet binnen geplast. Meestal doet ze het buiten, het is net ‘s-avonds dat ze dan een plasje op de krant doet. Maar nu horen we steeds het luik, dus ze gaat netjes naar buiten.

In ons uitlaatgebied rent ze met de andere teckels mee door de bramen en de wilgentakken, we tillen haar nog wel stukken op omdat het anders te veel wordt. Verder zoeken we aardige honden op, haar grootste vriend, letterlijk en figuurlijk, is een staby reu. Ook een sheltie reu scoorde goed, we hadden hem nog nooit gezien en de andere teckels vonden hem ook leuk. Zelfs Chica ging een rondedansje om hem heen doen, weer heel bijzonder.

Gina is nu loops geworden, en gister liep de sheltie er weer, Gina erop af, die zoekt nu de reuen op, maar even aan de lijn gedaan tot hij uit zicht was. Daarna kwamen we alleen nog een border collie teef tegen met een hardlopend baasje. Dat hardlopen ging niet meer, want Gina liep om zijn benen te kronkelen. Ze is nu heel mutserig en wil alleen maar aangehaald worden. Oh, wat een onopgevoede teckel, ze begon ook nog tegen hem op te springen, gelukkig kon hij er om lachen.

Chica en Lotte zijn helemaal gek van elkaar, minimaal 1x per dag is het sjezen hier door de kamer, door het luik heen naar buiten en maar rondjes rennen.

Er liggen grote fazantenveren in de tuin, de fazant is of weggevlogen of in de buik van Ma Biche verdwenen, echt geen idee wanneer dat nou weer gebeurd is.

Gisteren heb ik het hoofdje van Lotte al een beetje geplukt, dus ze heeft nu een hoofdje als een biljartballetje, nou ja bovenop dan, snorretje en baard tuurlijk niet. Dat fluizige haar bovenop het hoofdje zat heel los, het duurde wel even voordat ze eindelijk eens even stil zat… Ze vindt het superleuk op tafel trouwens.

Lotte is vanmiddag mee op bezoek geweest bij een kennis, die een kat heeft. Ze kwam te dichtbij en de kat mepte van zich af, gelukkig niet raak. Ik heb haar toch maar aan de riem gedaan en bij me gehouden. Ze heeft eerst bij mij op schoot geslapen en daarna zich vermaakt met een bullepeesje. We hebben toch bij elkaar 3 uur zitten bijkletsen, gelukkig was ze heel lief.

Gister zijn we naar een zorgcentrum geweest, door de schuifdeuren, wat ze raar vond natuurlijk. En ook heeft ze daar wel wat mensen gezien, ook een betonnen persoon, dat was gek. Ze vond het heel interessant allemaal. Degene waarvoor wij kwamen, was verhuisd naar een ander zorgcentrum, dus binnenkort daar op bezoek.

LOTTE

Ik vind het leuk om met de teckels sporen te lopen, en de teckels vinden het ook leuk. Met Lotte doe ik nu korte sleepspoortjes.

Afgelopen vrijdag zijn we naar Tannetje geweest. Kristel en Eddie waren er ook met Guusje. Beide hondjes hadden enkel nog een heel zwakke titer voor parvo. Over een week of 2 kunnen ze de dhp enting krijgen.

De ontlasting van Lotte is getest bij vpl t woud, en er waren geen wormeitjes gevonden. Over een maand of 2 weer even testen en dan is het klaar. Het is beter niet onnodig gif in zo’n hondje te stoppen.

Spoortje lopen, even laten ruiken wat daar ligt, er ligt zweet (bloed)

zweet879En daar gaat ze dan

zweet862Geconcentreerd bezig

zweet875

zweet868En het stuk (hertenvel) gevonden

zweet895Ja, dat vindt ze geweldig

zweet928Knap gedaan!

lotte937

GUUSJE

Guusje op het voetbalveld

guusje222Vriendjes….

guusje224

guusje225Met zo’n groot vriendje is het wel oppassen voor blessures, alles is nog zacht kraakbeen bij zo’n kleintje, dus 1x een zware poot op zijn rug en het kan foute boel zijn…

guusje226Lekker op de schoenen van het baasje liggen..

guusje227Puppies hebben heel veel slaap nodig